Semperit Yaz Lastikleri

Hanover, Nisan 2011

Küçük otomobil yaz lastikleri uzun soluklu bir başarıdır.

Küçük ve kompakt otomobil yaz lastikleri popülerliğini korumaya devam ediyor. Lastik markası Semperit için de bu, yeni bir otomobil lastiği - Comfort-Life 2- geliştirmeye ve piyasaya sürmeye odaklanmak için yeterli bir sebep. Geçtiğimiz yıl batı Avrupa'daki tüketiciler, bu iki araç kategorisinde yaklaşık 46 milyon lastik satın aldı. Bu nedenle de bu yeni model, Semperit için oldukça rekabetçi bir pazarda önemli bir dayanak noktasıdır. Comfort-Life 2, 47 ürün seçeneği ve -Smart, Lupo, Fiesta ve Hyundai i20 gibi küçük ve hızlı otomobiller için kesinlikle yeterli olan - 210 km/sa hıza kadar onaylı, farklı ebatlardaki geniş ürün yelpazesiyle geliyor.

Yeni Comfort-Life'ın pazarda başarılı olmasını garanti etmek için Semperit lastik mühendisleri, bu yeni lastiğin performansını selefine kıyasla hatırı sayılır ölçüde iyileştirdi. Yuvarlanma direnci %6, fren mesafesi %10'a varan oranda azaltılırken yol tutuşu özellikleri daha da geliştirildi. Küçük, hafif otomobil sürücüleri için oldukça fark edilir olan yuvarlanma gürültüsü de %5 oranında azaltıldı. Markasının kalitesini güvence altına almak isteyen ürün müdürü Roman Gaebel'e göre - güvenliği ve ekonomiyi etkileyen - bu sürüş özellikleri, yeni Comfort-Life 2 için başarının anahtarı. Bu lastiklerin Avusturya kökenli 'alp onaylı' markası, zorlu hava koşullarında dahi ıslak ve kuru yollarda güvenli sürüş özellikleri sunduğunun altını çiziyor.

Semperit Avusturya'da, Danube ve Drava Nehirleri arasında kurulmuştur. Güney Almanya'da markalarında 'S' harfini taşıyan lastiklerin hayranlarının satın alma kararları ticari basında yayınlanan olumlu test sonuçlarıyla düzenli olarak onaylanmaktadır. 'Motorwelt' dergisinin 3/2009 sayısında Alman otomobil organizasyonu ADAC, yeni Comfort-Life 2'nin selefine en yüksek puanları vermiş ve onu 'kesinlikle tavsiye edilir' olarak nitelendirmiştir. Satış rakamları da oldukça etkileyicidir. 2005 ve 2009 yılları arasında Semperit, küçük otomobil kategorisinde 3,5 milyondan fazla lastik üretmiştir. Bu segmentte genel olarak küçük de olsa bir azalma beklemesine rağmen Roman Gaebel "Comfort-Life 2'yi, pazardaki yüksek kabul görme oranımızı sürdürmek için kullanmak istiyoruz," diyor. "Avrupa'da daha çok, 210 km/s hızların üzerinde onay almış geniş lastiklere yönelik bir eğilim var." Gaebel şöyle devam ediyor: "Geçtiğimiz yıl, batı Avrupal müşterilerimizden küçük otomobil lastikleri için gelen talep, 46 milyon civarına ulaştı. 2015 yılında pazarın, 40 milyonun hemen altındaki seviyelerde dengeye oturmasını bekliyoruz." Fakat buna rağmen 'küçük lastik segmenti' Semperit için cazibesini koruyor. " 13"-15" lastiklere ihtiyaç duyan müşterilere iyi bir teklifle gelen uzun vadede pazarda ayakta kalmayı başarır," diyor kendinden emin bir şekilde.

Küçük ve kompakt otomobil lastik pazarında; Avrupalı, Amerikalı ve Asyalı üreticilerin 'birinci sınıf' tan 'çok ucuz'a kayan tercihleri nedeniyle ateşli bir rekabet yaşanıyor. Bilinmeyen markalar, bu pazarda oldukça zor zamanlar geçiriyor ve satışlar, lastiklerin sürüş özelliklerinden çok fiyata göre şekilleniyor. Fakat tanınmış Avusturya markası Semperit, hem üretim kalitesi hem de 'alp onaylı' sürüş özellikleri sayesinde prim yapıyor. Çünkü Semperit ürünleri; değişen hava koşulları, düşük görüş mesafesiyle yetersiz yollar ya da ani manevraların gerekli olduğu durumlar gibi zorlu şartlarda dahi güvenle kullanılabilecek şekilde tasarlanır.

Buradan daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Handan Gürsoy

Pazarlama İletişim Müdürü

Continental Türkiye

Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. Allianz Tower, No: 1/26

34750 Ataşehir | İstanbul | Türkiye

+90 216 518 24 26-27-28

Semperit. Bir Continental markasıdır.